Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. augusztus 28., szombat

A Walmart pénzeli Fethullah Gülent?


Az egyik legnevesebb amerikai kiskereskedelmi lánc milliókkal támogatja Fethullah Gülent (képünkön) és közösségét - közölte a Milliyet. A török lap értesülései szerint az áruházakat üzemeltető Walton család az elmúlt években 150 és 250 ezer dollár értékű támogatással lepte meg az USÁ-ban "ideiglenesen" gyógykezelésen tartózkodó török vallási vezetőt. Egyes beszámolók szerint azonban a segítség meghaladhatja a kétmilliónyi értékű zöldhasút is.

Fethullah Gülen közössége, az ún. Fény Társasága, az egyik legtehetősebb iszlám szervezet a világon, mely bevételeinek jelentős részét az Újvilágban realizálja.

A befolyt összegből Gülent és eszméit népszerűsítő iskolahálózatot üzemeltetnek. Az Amerikai Egyesült Államok Utah nevű államában ez év áprilisában már bezárták Gülen egyik oktatási intézményét, mert az végletesen eladósodott köszönhetően a krónikus diákhiánynak. Magyarországon a kőbányai Cserkesz utcában működő Orchidea Iskola tartozik ehhez a nemzetközi franchise-hoz. Az intézmény hátterében Gülen követőit, a Dialógus Platformot találjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése