Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 25., szombat

Az európai muszlimok jövőjét kereszténnyé tenné az Orbán-kormány és a Fidesz?

Orbán egy halal birkával lép ki egy budai arab hentestől.
Az iszlám barátja vagy csak a húsé?
Orbán Viktor és kormánya Európára úgy tekint mint keresztény territóriumra. A Fidesz magát keresztény-konzervatív néppártként definiálja. S mint keresztény-konzervatív néppárt az iszlámban riválist lát. S mindent megtesz az iszlám látványos térnyerésének visszaszorítására. A keresztény-konzervatív Fidesz látens iszlamofóbiájának legfőbb jele az, hogy keresztbe  feküdtek az újbudai mecsetépítési tervnek. Sőt, helyi önkormányzati képviselőjük még a környék lakóit is a muszlimok és az imaház ellen hergelte. Surányi Ilona és Kupper András mellett vélhetőleg számos más fideszes táplál az iszlám iránt ellenérzéseket.


A Kegyes Korán 2:120 szerint a keresztények és a zsidók nem lesznek elégedettek a muszlimokkal mindaddig, amíg azok az ő vallásukat nem követik. Ezen elv mentén tenné a muszlim európaiak jövőjét kereszténnyé az Orbán-kormány vallásügyi államtitkára, a lelkész-politikus Szászfalvi László.


Az alábbiak a Dunaújvárosi Hírlapban megjelent riport részletei:
- Európában azonban együtt kell élni más vallásokkal is. A legnagyobb kihívás az iszlám, igaz, ez egyelőre nem elsősorban a mi problémánk.
- Igen, ez súlyos kérdés. Az unió közös bölcsességére lesz szükség. Európa keresztény kontinens, nyilvánvalóan ebbe az irányba kell vezetni, s ennek megvannak a maga következményei, de az iszlámmal békességben kell élnünk. A terroristákban nem egy vallás képviselőit kell látnunk. Az iszlámban élő közösségekkel, emberekkel személyesen békességet kell gyakorolnunk. Egyébként ismétlem: Európának a jövőjét újra kereszténnyé kell tenni.
Most, hogy közeledik az önkormányzati választás, egy muszlimnak tudnia kell, hogy milyen politikai erő mellett tegye le a voksát. Olyan mellett-e, amelyik támogatja a muszlim közösség sikeres integrációját, avagy egy olyanra szavazzon-é, mely a muszlimok jövőjét kereszténnyé tenné, s nem mellesleg a muszlimokat terroristákra és nem-terroristákra bontja?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése