Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 24., péntek

Kerekasztal az "iszlám vallási jelképek" szabályozásáról

A Budapesti Corvinus Egyetem programajánlója

Busralilmuhminin-bevezető: Az iszlám vallás megítélése szerint mind a férfiaknak, mind a nőknek egy szabályozott dresszkód alapján kell öltözködniük. Az amit a Nyugat vallási jelképnek tart, a muszlim ember számára Isten iránti kötelesség.


Rostoványi Zsolt
A Társadalomelméleti Kollégium (TEK) szokásos évnyitó kerekasztal-beszélgetésének témája idén az iszlám vallási jelképek szabályozásának kérdése lesz. A téma apropóját a francia burkatörvény, illetve a mecsetépítések körüli viták adják, a beszélgetés során pedig többek közt szó lesz az európai muzulmán kisebbség helyzetéről, a szabad vallásgyakorlás korlátairól és a szigorú törvénykezések mögött meghúzódó politikai érdekekről is. A kerekasztal-beszélgetés előtt bemutatkoznak az elsős köreink. 




MEGHÍVOTT VENDÉGEK: ROSTOVÁNYI ZSOLT, POGONYI SZABOLCS, FEISCHMIDT MARGIT 
HELYSZÍN: SÓHÁZ, I. ELŐADÓ 
IDŐPONT: SZEPTEMBER 28. (KEDD), 19.45

1 megjegyzés:

  1. Nehéz kérdés: mi az elsődleges? a befogadó ország és polgárainak érdeke, vagy a kisebbségi közösség és jogaik tiszteletben tartása? Amint ez eldől valamerre, azon pillanatban döntést lehet hozni, ami nyilván egyik fél részére nem megfelelő lesz. (Lásd. a törv. javaslat.)Ki mondja meg, hogy meddig kell a toleranciát, tolerálni????

    VálaszTörlés