Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 28., kedd

A Koránra esküdött fel Ausztrália első muzulmán képviselője

Blogunk számolt be elsőként a magyar médiában arról, hogy augusztusban megválasztották Ausztrália első muszlim képviselőjét. Most a Kegyes Korán tette le hivatali esküjét.

Független Hírügynökség

Itt még másra esküdött...
A Koránra tett kézzel tette le az esküt Ausztrália első muzulmán parlamenti képviselője kedden, az ausztrál Legfelső Bíróságon. Ed Husic, akinek szülei boszniai bevándorlók voltak, ő maga pedig Ausztráliában született, azt mondta az egyik ausztrál lapnak: mérföldkő az ország történelmében a megjelenése az ausztrál politikában.

„A családi, vallási hátterem fényében sokan érezhetnek büszkeséget és boldogságot” – mondta Husic, aki Sydney nyugati környékén nőtt fel, és szakszervezeti vezetőként kezdte pályafutását a közügyekben, míg végül az augusztus 21-i általános választásokon a Munkáspárt jelöltjeként bekerült a canberrai parlamentbe.
„Ha valaki azt kérdi, muzulmán vagyok-e, azt válaszolom, igen. És ha megkérdi, hogy imádkozom-e, megyek-e mecsetbe, vagy teszek-e bármit, ami a vallási előírásokkal kapcsolatos, a válaszom: nem. Úgy írnám le magamat, mint a vallását nem gyakorló ember, de azt mondom: muzulmán vagyok” – nyilatkozta Husic az ABC csatornának még augusztusban, a megválasztása után. Ausztrália 22 milliós lakosságának 1,7 százaléka mondja magát muzulmánnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése