Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 9., csütörtök

A magyar kommunisták megfékeznék a keresztény szélsőségeseket

A Magyar Kommunista Munkáspárt MTI-s közleménye

Nem csupán arról van szó, hogy tiltakozunkamerikai szélsőségesek akciója ellen. Az iszlám a mai világ egyik meghatározó vallása, egész népeket sért egy ilyen akció, növeli a háborús feszültséget. Az iszlám a Magyar Köztársaságban hivatalosan bejegyzett egyház. A Korán pedig az iszlám vallás szentkönyve. Tiltakozunk az ellen, hogy a magyar iszlámhívőket is durván megsértő akcióra sor kerüljön. Elvárjuk a magyar kormánytól, hogy elítélje e barbárságot, ahogyan ezt már megtette Hillary Clinton amerikai külügyminiszter vagy Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Felszólítjuk a magyar szellemi élet képviselőit, a politikai és társadalmi szervezeteket: ne hallgassanak, követeljék a Korán-égetés megakadályozását! A hallgatás olyan helyzetben, amikor Magyarország hadat visel egy iszlám-ország, Afganisztán ellen, egyenlő a bűn támogatásával.

Részlet a Hírextra Thürmer Gyula pártelnökkel készült interjújából:

Még egy külpolitikai témában érdekelt: a Facebookon több bejegyzésben is kikelt az amerikai Korán-égetők ellen.

Ez több okból is fontos a számomra. Egyrészt nem lehet úgy tenni, mintha az iszlám egy kicsike kis vallás lenne. Igenis egy világvallás, melyet jelentős államok tekintenek hivatalos vallásuknak. Az iszlámot ért sérelmek előbb-utóbb megjelennek a nemzetközi politikában, amire az iszlám államok - jogosan - negatívan reagálnak, növekszik a politikai-, netán a katonai feszültség.

A másik, hogy egy kulltúrált
(sic!), civilizált világban szeretnénk élni, ahol nem illik egyik vallásnak sem belerúgni a másikba. Mi is zokon vennénk, ha a Bibliát nyilvánosan elégetnék Teherán utcáin. Ugyanígy zokon veszik ők is.

Ráadásul van még egy apró, de nem elhanyagolandó tényező: Magyarországon is létezik hivatalosan bejegyzett iszlám egyház. Így tehát többszörösen sem lehet a Korán-égetés mellett csak úgy szó nélkül elmenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése