Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 31., vasárnap

Egy túszejtés margójára 2.

Papp szudániakkal egyeztet
Jelen cikkünk előzménye ITT olvasható

A Blikk így ír:

Négy héten belül kiszabadulhat Papp István, a Szudánban elrabolt magyar katona – jelentette ki egy tévéműsorban Hajdú János, a Terrorelhárító Központ igazgatója.


Hajdú elmondta: nem készülnek sivatagi mentőakcióra, tárgyalással akarják kiszabadítani Pappot. Fizetni azonban nem hajlandóak.

A magyar katonát nemcsak a terrorelhárítók keresik, de egy civil szervezet, az Afrikai–Magyar Egyesület is felvette a kapcsolatot az emberrablókkal.

„Az ügy jelenlegi stádiumában nem adhatunk tájékoztatást arról, hogyan állnak a dolgok" – mondta szűkszavúan az egyesület munkatársa. Hajdúék nem örülnek a civilek bevonásának, egyedül akarják lezárni az ügyet. Egyezmények szerint egyetlen állam sem fizethet ilyen esetekben, hiszen akkor az emberrablók vérszemet kapnának.



Busralilmuhminin-kommentár: Ezek szerint újabb rivalizáció veszi kezdetét a Magyar Iszlám Közösség (MIK) és az Afrika-Magyar Egyesület (AHU) között. A felek az afrikai humanitárius munka tekintetében ellenérdekeltek. Az AHU több országban is működik, a MIK viszont Szudánt monopolizálná. A másik ellentét onnan fakadhat, hogy az AHU mali különmegbízottja -aki a minap Teheránban tárgyalt- az a Mihálffy Balázs, aki a MIK alapító elnöke. Az AHU megvetné a lábát ott, ahol Bolek Zoltánék már 2003 óta dolgoznak. Ne feledjük, hogy az afrikai segélyezés nagyon jó üzlet!


A szudáni "aid program"-okban sok szervezet vesz részt. Döntő részt nem muszlimok, akik nem a muszlimok érdekét nézik, hanem sajátjukét.


Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy az AHU lehet, hogy csak blöfföl. A Szervezet elnöke -a szudáni ENSZ misszióhoz hasonlóan- komoly pénzzavarral küzd. Balogh Sándor komoly pénzösszegekkel tartozik - köztük egy magyar muszlimnak is. Papp Istvánhoz hasonlóan sokszor nem fellelhető - bujkál hitelezői elől.


A túszmentésben tehát többek is hősök szeretnének lenni. S a hősiességet mind a magyar, mind a szudáni állam díjazni fogja.


Papp -mint már írtuk- katonai hírszerzői múltja miatt értékes árucikk is lehet. Kik fognak rajta keresni? Véleményünk szerint a pénz nem marad Szudánban. A szudáni emberrablók csak bábok lehetnek egy nagy nemzetközi játszmában. S nekik csak aprópénz jut.


Minden esetre várjuk már Papp István mosolygós arcát, amint kiszabadul, s közli, hogy nem fizetett érte senki egy árva vasat sem! Merthogy így van ez Szudánban: minden túsz ingyért szabadul.

3 megjegyzés:

  1. Tisztelettel megemlíteném észrevételeimet az írással kapcsolatban.
    1. A hírekben sem itt sem máshol nem találtam utalást a szervezetek rivalizálására, vagy érdek ellentétére(MIK,AHU). A segélyezés sajnos nem nagy üzlet, mert erre senki nem áldoz manapság és a non-profit pályázati lehetőségek is korlátozottak. Nem értem, mitől veszekednének ezen a "kecsegtető" területen bármilyen szervezetek ma Magyarországon.
    2. A hírek kommentárjának személyes hangvétele a tartozások és bujkálás tekintetében érzésem szerint légből kapott, mivel szerény véleményem szerint, például Papp István munkásságát ismerve őt inkább hősnek és nem menekülő, önmagát hírekbe kívánó sötét alaknak gondolnám. Nem ismerem ugyan, de egy nyugalmazott alezredes aki megjárta Irak-Irán, Mozambik, Kongó, stb., konfliktusait szerintem megérdemli, hogy aki csak tud megpróbáljon segíteni valamilyen módon, "hősködés" nélkül. Az AHU vezetőségéről nincs információm és tartozásainak mértékéről sem, de szerintem nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom hogy a blog készítőjének sincs. Tehát eddig ez csak egy nagy lufi.
    Amennyiben ezzel a "hír" oldallal és kommentárjaival csak pocskondiázás, zavarkeltés a cél, minden háttér információtól és tényektől mentesen, akkor további sok sikert hozzá...
    HIROLVASOYETI

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hiteles a blog! Az általam írt megjegyzés mivel nem tetszett valakinek, egyszer csak láss csodát köddé vált!
    Akkor, további sok szerencsét a bohóckodásokhoz.
    Már értem, hogy miért csak név nélkül teszi a szerző amit tesz!
    Üdv,
    HIROLVASOYETI

    VálaszTörlés
  3. A blog nem névtelen. A készítőjével az Építészporta is riportot csinált:
    http://koos.hu/2010/05/27/meb-vilag-mecsetei/

    VálaszTörlés