Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 7., csütörtök

Iszlám bankba fektet az OTP Alapkezelő

Az OTP Alapkezelő igyekszik a legnagyobb növekedési kilátásokkal bíró piacokról részvényeket ajánlani, ezért orosz és török részvényalapokat hozott létre - hangzott el a társaság sajtótájékoztatóján.
Az orosz részvényalapban olyan vállalatok papírjai szerepelnek, mint a Gazprom, Mechel, Lukoil, Tatneft vagy a Transneft. 

A török részvényalap befektetési célja az isztambuli tőzsdén forgó leglikvidebb török blue chipek, de vannak benne kisebb kapitalizációjú, ígéretes jövő előtt álló cégek is. Még egy iszlamista bank, a Bank Asya is szerepel a portfolióban, amely kamatot nem szedhet, ezért ügyfeleinek nyereségrészesedéseket fizet.
Az orosz piacon az alapkezelő különösen kedveli az acélipart és a bankszektort, Törökországban pedig szintén a bankszektor a meghatározó.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése