Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 27., szerda

Meir Kahanét éltető zsidó szélsőségesek az iszlám mozgalom betiltását követelték

A rohamrendőrök az arabokat oszlatták
 a provokátorok helyett


Mintegy három tucat zsidó nacionalista vonult fel -a Jerusalem Post beszámolója szerint- a zsidó települések által körülvett, ám muszlim arabok lakta Umm el-Fahm városába. A tüntetők egyrészt a szélsőséges hitnézeteiről elhíresült rabbira, Meir Kahanéra emlékeztek, akit 1990. november 5-én gyilkoltak meg. Másrészt tiltakoztak az ún. Izraeli Iszlám Mozgalom (IIM) egyik vezetőjének kijelentése ellen, amiben amiatt aggódott, hogy a jeruzsálemi építkezések veszélyeztetik az iszlám harmadik legszentebb imahelyét, az Al-Aksza dzsámit. Egyben követelték IIM betiltását is.

A tüntetőket nagyjából 200 rendőr kísérte, akik összecsaptak a város muszlim arab lakóival, akik közül kilencet le is tartóztattak. A zsidó tüntetők "Halál a terroristákra!" feliratú transzparenst szerettek volna magukkal vinni, de azt a rendfenntartók eltetették velük. Azután szlogenként kiabálták azt.

A zavargásokban megsérült Haneen Zoabi arab parlamenti képviselő is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése