Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 2., kedd

Amerikai muszlim fogyasztói konferencia

A nyugati sajtóban sokszor sztereotipikus képet festenek a muszlimokról, akik szegények és elmaradottak. Ezzel szemben megállapítható, hogy a muszlimokat célzó piac egyre csak bővül, s a vezető világmárkák figyelmét is felkeltette a halal termékek iránti kereslet.

Az Elan című globális muszlim gazdasági lap arról számol be, hogy az elmúlt hétvégén a New Brunswickban található Hyatt Regency szállodában mintegy 300 szakember részvételével zajlott az Amerikai muszlim fogyasztói konferencia, melyen megállapították, hogy a célcsoport negyede önfoglalkoztató vállalkozó, s hogy nincs nagy kereseti különbség a muszlim férfiak és nők között.

A konferencia beszámolt az első világméretű, muszlim fogyasztói szokásokat felmérő projekt kezdeti sikereiről, melyek azt bizonyítják, hogy tagadhatatlan a világméretű muszlim közösség, az umma, vásárlóereje. Az Oglivy muszlim divíziójáról annak idején mi is már egyszer hírt adtunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése