Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 11., csütörtök

Egy muszlim újságírónő megkövezésére szólított fel a Twitteren egy brit politikus


Gareth Compton, a köveztető

Egy muszlim újságírónő megkövezésére szólított fel a Twitter közösségi portálon egy brit politikus, akit a felhívás miatt őrizetbe vettek a hatóságok. A birminghami városi tanácstagot, Gareth Comptont durva üzenet elküldésének gyanújával vették őrizetbe, de később óvadék fejében szabadlábra helyezték.
Yasmin Alibhai-Brown
Compton a következőt írta az interneten: "Lenne olyan szíves valaki halálra kövezni Yasmin Alibhai-Brownt? Ha maguk nem árulják el, akkor én sem árulom el az Amnestynek. Ez tényleg áldás lenne." A politikus később eltávolította felhívását és bocsánatot kért "a félresikerült tréfáért".
Yasmin Alibhai-Brown Yasmin Damji néven született Ugandában indiai muszlim szülők gyermekeként. A The Independent és az Evening Standard újságírója. A Brit muszlimok a Világi demokráciáért nevű szervezet egyik alapítója. Legfőbb célja a "civilizációk harca" néven elhíresült teória cáfolata, szembeszegülés a szaúdi vahhabi ideológiával. Alibhai-Brown szeretné felkarolni azokat a brit muszlimokat, akik a rendszer áldozatainak tekinthetők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése