Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 8., hétfő

Eltávozott a Finn Iszlám Társaság elnöke

Bejrútban, Libanonban lehelte ki a lekét a Finn Iszlám Társaság elnöke, Khodr Khaled Chehab - jelentette a Helsingin Sanomat. A negyvennyolc éves vallási vezető 1987-ben érkezett az északi országba.

Chehab elnyerte ugyan a finn állampolgárságot, de megtartotta a libanonit is. Az elnök úr amellett, hogy imámként is működött, közgazdász és arab szakos tanár is volt. Ő volt az egyik mecset alapítója, s több más mecset létrehozásában is segédkezett. Így ma már 45 iszlám imaház működik szerte az országban, ahol egyébként őshonos tatár muszlim kisebbség is él. Chehab indította be Finnország első iszlám óvodáját is, sőt gyerekeket is tanított a vallásukra.

Mint azt képünk is mutatja Chehab ismert közszereplő volt, akit a politikusok is kedveltek, s aki rendszeres meghívottja volt az állami rendezvényeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése