Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 30., kedd

Hogy is áll Gurmai Zita az iszlámmal?

Gurmai, Gyurcsányné és a szegfűs ugrás
Emlékezhetünk arra, hogy Gurmai Zita 2009-ben a Magyar Iszlám Közösségtől Gül Baba díjat kapott a muszlimokért végzett erőfeszítéseiért. Akkor Bolek Zoltán, a MIK elnöke, azzal indokolta Gurmai kitüntetését, hogy a szocialista euroképviselő a börtönmissziót segítette. Arról most ne is beszéljünk, hogy a börtönmisszió csekély eredménnyel zárult, hacsak azt nem vesszük, hogy így lépett kapcsolatba a Közösséggel Tareq al-Hamis, aki azóta nem kevés erőt pazarolt a MIK lejáratására.

A fent nevezett díj előzményei közé tartozik egy 2005-ös nyílt levél, amit Gurmai Boleknek címzett, s amiben a következő sorok is olvashatóak: "mint az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi bizottságának alelnöke, fontosnak tartom, hogy mielőbb érvényes állásfoglalás és metódus szülessék az egyes országokban becsületesen élő és dolgozó muszlim hitű emberek elfogadottságával kapcsolatban."

Ezt követően Gurmai ellátogat a MIK angyalföldi imaházába, amiről a Hírszerző a következő módon tudósít: "Gurmai Zita tehát felvette a kapcsolatot a Magyar Iszlám Közösség vezetőivel, múlt pénteken tárgyalt is velük, a sajtót pedig közvetlenül e megbeszélés után hívták oda a MIK Róbert Károly körúti, erősen lerobbant állapotú imatermébe.Természetesen mind a négy megjelent sajtómunkás csak zokniban mehetett be az imaterembe, ahol egy felszabadult mosolyú Bolek Zoltán és egy tolókocsiban ülő Gurmai Zita („Görögországban félreléptem”) fogadta őket. Az egy darab tévékamera keresztüzében Bolek kettő darab szufi zenét tartalmazó CD-t ajándékozott Gurmainak, és „történelmi tettnek” nevezte, hogy mecsetben tárgyalt magyar politikussal."

A Hírszerző egyenesen azt szellőzteti meg a fenti cikke címében, hogy a Magyar Szocialista Párt vette védelmébe a Magyar Iszlám Közösséget. Ekkor történhetett meg az is, hogy Bolek fontolóra vette az MSZP-be való belépést. Később hívő muszlim létére a KDNP mellett döntött.

Az Economist karikatúrája.
 De legalább nincs rajta a Próféta
Szóval ez a Gül Baba díjas, muszlimvédő szocialista politikus a mai napon a Twitteren tűnt fel, s a következőket írja egy, az Economist-ban megjelent ellentmondásos cikk ajánlásaként: "Az Economist cikkében az iszlám jogrend és a nők ambivalens viszonyáról ír. Nagyon érdekes írás."

A cikk az iszlám törvénykezést állítja pellengérre, s láthatjuk, hogy a feminista szocialista Gurmai szerint az iszlám viszonya a nőkkel ambivalens.

Melyik Gurmai Zita valódi arca? Az-é, melyen a muszlim börtönlakók iránti aggodalom látható vagy az, amelyen a muszlim nők vallásjogi helyzete felett érzett ambivalens érzés látszódik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése