Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 20., szombat

Magyarországi botránya miatt mond le Wilders párttársa

Részben egy korábban általa vezetett cég magyarországi megbírságolása miatt mondott le csütörtökön képviselői mandátumáról a holland parlament egyik tagja, a Geert Wilders vezette szélsőséges, iszlámellenes Szabadságpárt (PVV) egyik politikusa.

James Sharpe csütörtökön jelentette be, hogy lemond parlamenti képviselői mandátumáról, miután két nappal korábban kiderült, az általa vezetett Digitania Kommunikációs Zrt.-t tetemes pénzbírságra ítélték Magyarországon a fogyasztók megtévesztése miatt – közölték hollandiai lapok. „Nincs mit rejtegetnem. Ezt a döntést egyedül hoztam meg. Nem tudok tovább a munkámra koncentrálni” – idézte a 48 éves politikus közleményét a Dutch News hírportál. A PVV vezetője, a szélsőséges nézeteiről ismert Geert Wilders a portál beszámolója szerint elfogadta párttársa döntését.

Sharpe a júniusi választások után jutott képviselői helyhez, és a héten magyarázkodásra kényszerült a korábban általa vezetett budapesti székhelyű Digitania cégcsoport holland újságok által megszellőztetett ügyei miatt. A Romániában, Lengyelországban és Pakisztánban is leányvállalatokat működtető – egyébként a norvég Telenor résztulajdonában álló - Digitania csoport hazai egységét 2008-ban a versenytörvény szerint akkor kiszabható lehető legmagasabb, éves nettó árbevételének 10 százalékát kitevő összegre bírságolta meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Az akkor kiadott indoklás szerint a cég SMS Magic nevű társkereső szolgáltatásának reklámozásával tévesztette meg a fogyasztókat, és emiatt 63 millió 990 ezer forint bírságot kellett fizetnie. Az utóbb politikussá avanzsált James Sharpe a csoport vezérigazgatója volt.

„A hirdetésekben jellemzően több hölgy fényképe látható, mellettük 1-2 mondatos bemutatkozó szöveggel ("vidéken élő nem független nő diszkrét barátot keres", "vidéki óvónő biztos társat keres, nem szeretne újra csalódni" stb.) A szolgáltató ezen túl arról tájékoztatta még a fogyasztókat, hogy hogyan válaszolhatnak SMS-ben a hirdetésre, és mennyit kell fizetni egy ilyen üzenetért" – közölte akkori döntésének indoklásában a GVH. A hivatal vizsgálata azonban megállapította, hogy a reklámokban megjelent hölgyek fotói nem minden esetben voltak valósak, azokat gyakran reklámügynökségek készítették. Ugyancsak nem mindig volt valós a hölgyek bemutatkozó üzenete, mert azokat sokszor a szolgáltató a kreatív kampány részeként alakította ki. A céget idén februárban ismét elmarasztalta a GVH.
A politikus korábban tagadta a bírságról szóló holland értesüléseket, de később Geert Wildersnek elismerte, hogy a történet igaz – jelentette a Radio Netherlands Worldwide. James Sharpe csütörtöki lemondásában az egykori magyarországi ügy mellett szintén szerepet játszottak azok a jelentések, amelyek szerint korábbi barátnőjét kapcsolatuk alatt mentálisan és fizikailag is zaklatta, illetve a korábban gátfutóként is ismert férfit hat hónapra felfüggesztette az atlétikai szövetség, mert állítólag szeggel akarta megszúrni egyik sporttársa arcát, aki az RTL News szerint emiatt később pszichopatának nevezte a politikust.
A képviselő lemondása a hírek szerint nem veszélyezteti a kisebbségben kormányzó holland kormány pozícióját, mert a parlamentben 24 hellyel rendelkező PVV új képviselőt választhat a helyére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése