Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. március 1., kedd

Szélerőművet épít Bolek Zoltán?

A Zalai Hírlap cikkének részletei


Szélerőművel termelné meg energiaszükségletének egy részét Nagypáli önkormányzata. A szélkereket a Bakony közelében (a Móri árokban) építené fel, ahol több hasonló berendezés helyet kapna.


Az ötletgazda vállalkozás Kanadában gyártott,  közel 40 méter magas, 18,8 méter rotor átmérőjű szélkerekek telepítésében gondolkodik. Az élettartamuk  huszonöt  év, amely karbantartás után még húsz évvel meghosszabbítható.  Egy ilyen berendezés nettó 50 millió forintba kerül. A turbina  létrehozásához  nyolcvanöt  százalékos KEOP-támogatás igényelhető, a költségeket ugyanakkor meg kell előlegezni, biztosítani az önrészt, és befektetni az előkészületekbe, számolva azzal a kockázattal is, hogy az uniós támogatást igénylő önkormányzat esetleg nem nyer a pályázaton.


Nagypáli mindenesetre bele akar vágni a projektbe, s a környező településekkel közösen más fejlesztési programokban is gondolkodik. Létrehozták a közelmúltban a Nagypáli Fejlesztési Övezet Nonprofit Kft.-t Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke vezetésével. A kft. első lépésként gazdaságfejlesztési tervet készít a térségre, azzal a céllal, hogy vonzóvá tegye a befektetőknek. 


Bolek Zoltán Nagypáli díszpolgára.

2 megjegyzés:

  1. Na, akkor olvasd el mégegyszer az eredeti cikket, aztán gondolkodj egy új címen... :)

    VálaszTörlés
  2. Ehhez bizony Bolek "Úrnak" dolgozni is kellene,ami nem az erős oldalához tartozik!Ha rajta múlik ebből semmi nem lesz!De majd rájönnek erre mások is:-)

    VálaszTörlés