Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 16., kedd

Vakvezető lóval az egyetemre

Vakvezető ló és fejkendős lány Michiganben
MTI


Hogy kutya helyett ló mutatja neki az utat, annak az iszlám az oka. A lány családja Jordániából vándorolt be az Egyesült Államokba, a muszlim vallás szerint pedig eb nem szívesen látott állat egy muszlim família otthonában. A ló nem hatalmas csatamén, csupán apró póni, mérete nem nagyobb egy jókora kutyáénál.

A 30 éves nő a Michigani Egyetemre jár, amely megkülönböztetett figyelmet fordít a fogyatékkal élő hallgatókra. A kiemelt segítség ellenére volt némi idegenkedés a ló iránt, főként a "citromveszély" miatt, ám hamarosan kiderült, hogy az állat nagyon rendszerető és barátkozó: együtt lebzsel gazdája egyik osztálytársának vakvezető kutyájával.

A ló tömege egyébként fél mázsa alatt van. Előnye egy kutyával szemben élethossza - 30 évet is megérhet -, hátránya, hogy körülményesebb a tartása - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése