Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 27., hétfő

Az "organikus iszlám" és a Jobbik


A paradicsomi folyók a granadai
Oroszlános udvarban
Érdekes a Jobbik iszlám barátsága is. Az iszlám vallás lényegében ugyanúgy az ember és az Isten távolságára épül, mint a zsidó vallás, vagy az európai protestantizmus, amely a kuruc mozgalomnak is az alapja, és ebből kifolyólag ugyanúgy evilági vallás. Evilági paradicsomot hirdet, az iszlám evilági uralma a célja, csak az a különbség, hogy náluk az evilági paradicsom, vagyis az evilági materialitás, ami az ember és az Isten távolságából adódóan a vallás célja átáramlik a túlvilágba. Tehát túlvilágivá tette az evilági paradicsomot, hiszen az elhunyt iszlámhitűeknek evilagi gyönyörökben van részük a túlvilágon. (Természetesen egy muszlim nem tud egyetérteni ezzel a megfogalmazással, de mindenképp érdekes okfejtés - szerk.)
Ebből következően az iszlámban a túlvilág az evilág tükre, és fordítva az evilág a túlvilág tükre, így mégis mind a kettő valamennyire meg van szentelve, és az evilág, pontosabban az iszlám kultúra egyfajta organikus jelleget ölt, akár a nyugati latin reneszánsz organikus burjánzása szemben a hideg és anorganikus északnyugati kapitalizmussal. Magyarország is Matyás király, vagyis a reneszánsz korában kezdett békülékenyebben viseltetni az iszlámmal szemben.
Talán éppen ez az organikus jelleg, ami közel viszi a kuruc mozgalmat az iszlámhoz, hiszen már részletesen leírtam, „A MIÉP és a Jobbik összehasonlítása” http://www.regivilagrend.eoldal.hu/cikkek/cikkek/a-miep-es-a-jobbik-osszehasonlitasa című cikkemben,  hogy a magyar protestantizmus az egyedüli Európában, amely beágyazódott a nemzeti tradíciókba. Mivel földműves vallás volt ellentétben a nyugati protestantizmussal, amely a kereskedelmi és ipari burzsuázia vallása volt. Bár más okokból, mint az iszlám. Azonban vitatható, hogy mennyire képes ezzel valóban nyugatellenességet tanúsítani a Jobbik, hogy az iszlámmal barátkozik annak antikapitalizmusa miatt.
Ugyanis a nyugat viszonyulása is ellentmondásos az iszlámhoz, mert az igaz, hogy az Izraeli-Arab konfliktusban a zsidókat támogatja, de emellett ugyanígy támogatja az iszlám hitűek bevándorlását Európába. A végén még megéljük, hogy a Jobbik köszönetet mond a zsidó szabadkőműves világuralomnak, hogy eliszlámosította Európát.

PS. Ez blogunk 1000. bejegyzése!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése