Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 10., péntek

Egy katalán város betiltotta, a hollandok 73%-a betiltaná a burkát

Visszatértünk
Angel Ros, Lleida (spanyolosan: Lérida) város polgármestere -az AKI jelentése szerint- büszke arra, hogy rasszista, pontosabban arra, hogy fennhatósági területén, mint valami középkori hűbérúr, betiltotta a burkát és a nikábot. Arról nincs hír, hogy az észak-keleti kisvárosban mennyien hordják ezt az arcot is elfedő két népviseletet, de annyi biztos, hogy Ros, El Cid Campeador kései utódja, élvezi az új Reconquistát.

Angel Ros arról még számolt be, hogy a szeptember óta húzódó mecsetelhelyezési vita végére mikor tehetünk végre pontot. Három hónapja ugyanis felszólította a helyi muszlim közösséget arra, hogy az eredetileg tervezett helyszín helyett egy ipartelepen építsék fel imaházukat, ami viszont az ottani tulajdonosok tetszését nem nyerte el.

30 és 600 euró közötti büntetésre számíthat az a nő, aki hitét mélyen megélve, decensen öltözködik. Barcelona és más katalán városok nem szándékoznak Angel Ros "nevelő célzatú" kezdeményezéséhez csatlakozni.

Mindeközben a KRO de Wandeling holland TV-műsor felmérése szerint az istenadta nép közel háromnegyede vált a teljes burkatilalom hívévé a fapapucsok országában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése