Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 12., vasárnap

Nem engednék be Nagy-Britanniába a botrányos lelkipásztort


FRISSÍTÉS!

Az Angol Védelmi Liga azóta visszavonta Jones meghívását, mert szerintük nem helyes a Korán elégetése, mert az a szólásszabadság megkurtítása. Érdekes. A meghívás előtt nem így gondolták?


Független Hírügynökség

Theresa May áll a vártán

Azt fontolgatja Theresa May brit belügyminiszter vasárnapi nyilatkozata szerint, hogy megtiltja az amerikai Terry Jones lelkipásztorának, hogy belépjen Nagy-Britanniába.


Terry Jones azzal okozott botrányt világszerte, hogy közölte: több száz Koránt gyújt megés éget el a 2001. szeptember 11-i merényletek évfordulóján. A lelkipásztor végül elállt tervétől. 

Jones-t az Angol Védelmi Liga (EDL) nevű szélsőjobboldali csoport hívta meg, hogy beszédet tartson "az iszlám gonoszságai és rombolása ellen." Az amerikai lelkipásztor honlapja szerint február 5-én tartana beszédet Lutonban, nem messze Londontól északra, ahol jelentős muszlim kisebbség lakik. 

A brit belügyminiszternek jogában áll megtagadni valakitől a belépést Nagy-Britanniába, ha úgy ítéli meg: a személy veszélyt jelent a közrendre vagy a nemzetbiztonságra. 

Azt egyébként még nem tudni teljes bizonyossággal, hogy Jones elmegy-e megtartani beszédét.


Busralilmuhminin-megjegyzés: 2010 júniusában Theresa May azzal vívta ki egyes muszlimok haragját, hogy megtiltotta a szalafi irányzathoz sorolható Zakir Naik indiai orvosnak és televíziós hittérítőnek, hogy brit földre lépjen. Naik egyes beszámolók szerint azt mondta, hogy "minden muszlim legyen terrorista". Hogy ezzel mit szeretett volna mondani, nem foglalkozott a média és a politikum.


Theresa May akkor azt vallotta, hogy az Egyesült Királyságba való belépés nem jog, hanem privilégium.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése