Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 12., vasárnap

A német protestáns egyház vezetője új iszlám vallást szeretne


A Mindennapi közéleti portál híre

Schneider tárt karokkal várná
 a muszlimokat. Mindhiába.
Nikolaus Schneider, a 24 millió tagot számláló Német Evangélikus Egyház vezetője szerint ahhoz, hogy megkezdődhessen a párbeszéd az iszlám és a kereszténység között, előbb új, az európai normákhoz jobban illeszkedő iszlám vallásra lenne szükség. Az ENInews magazinnak adott interjújában a püspök kifejtette: képtelenség olyan imámokkal tárgyalni, akik nem értenek németül, és olyan iszlám közöséggel szót érteni, amely nem hajlandó beilleszkedni. Szavai szerint olyan iszlámra van szükség, amely számol a társadalomtudományok, a természettudomány és a vallástudomány fejlődésével, valamint nyitott az európai értékekre. Nikolaus Schneider kritizálta a muzulmán prédikációkat is, mondván, hogy nem lehet úgy beszélni ebben a társadalomban, mintha az emberek még mindig Törökországban élnének.

Schneider üdvözli, hogy három német egyetemen iszlám teológiai kar jött létre, és megindult a muzulmán vallásoktatás az iskolákban. Németországban mintegy négymillió muszlim vallású ember él.

Busralilmuhminin-kommentár: Herr Schneidernek peche van. Az iszlám nem reformálható. Értjük, mire gondol, hiszen az ő egyháza is a reformációból ered. De hát minden vallás különböző... Ha Herr Schneider annyira büszke tudományos tudására, akkor illene azzal is tisztában lennie, hogy minden vallás különböző.

Ha egy imám -horribile dictu- nem tud németül, a hatalmas birodalomban nem találni tolmácsot?

A legfontosabb pedig az lenne, hogy Herr Schneider vegye tudomásul, hogy a muszlimok a Teremtő elvárásainak szeretnének megfelelni, s nem a német egyházi vezetőknek.

Mit szólna Herr Schneider, ha egy muszlim a kereszténység reformját követelné?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése