Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 25., szombat

Kasmír vallási vezetőjét visszaengedték a legfőbb srinagari mecsetbe

A 14. mirwaiz
A ramadáni szent böjti hónapot követően nem engedték be Mirwaiz Molvi Muhammad Umar Farooq-ot, az Indiához tartozó Kasmír vallási vezetőjét a terület fővárosában lévő mecsetbe. Az 1973-ban született vallási vezető az AhlulBayt hírügynökségnek elmondta, hogy az új-delhi kormány erőszakos nyomásgyakorlása nem akadályozhatja meg őt abban, hogy gyakorolja jogait.

Mirwaiz (a mirwaiz kasmíri nyelven a legfőbb imám megnevezése) kijelentette, hogy a srinagari Jamia Masjid nem másé mint a kasmíri nemzeté, melynek ott kell érzéseit és reményeit kifejeznie. A vezető imám szerint a mecset nem a központi kormány színpada, hanem imaház.

Mirwaiz nem csupán -fiatal kora ellenére- Kasmír legfőbb vallási vezetője, de az Össz-kasmíri Függetlenségi Mozgalom nevű párt szószólója is, tehát fontos közéleti szereplő.

A különleges srinagari mecsetekről ITT olvashat még!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése