Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 21., kedd

Veszélyben a fulani muszlimok: református misszionáriusok támadásban

Fulani fiú muszlim fejfedővel
A fulani törzs Nyugat-Afrika jellegzetes nomád, marhapásztor népe. egy évezrede muszlimok. Nevezik őket Nyugat-Afrika bankárainak is, hiszen azokon a vidékeken, ahol kicsi a pénzforgalom, az emberek vesznek egy marhát, eladják a fulaninak, aki később visszaszolgáltatja azt, s az újra pénzzé tehetővé válik. Nomád életmódjuk miatt fulaninak, fulbénak vagy peulh-nek mondott nyelvük Csádtól Szenegálig igencsak elterjedt. A reformátusok most ezt az ősi kultúrát készülnek tönkretenni.


"Nyugat-Afrikában a 32 milliós fulani muszlim közösség a célcsoportja a következő akciónak, melynek keretében könyveket és kazettákat szeretnének eljuttatni hozzájuk. Ezek a keresztyénséget mutatják be nekik. 9 dollárral már 3 könyvet és egy kazettát adományozhatnak" - áll a felhívás Reformátusok oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése