Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 20., hétfő

Egyre több országban pártolják a saria bevezetését

Abu Imrán
A saria, amit sokak valami morózus jogrendként képzelnek el, nem más, mint az iszlám által ideálisnak tekintett életmód, a muszlimok hétköznapjait, társas érintkezését kormányzó szabályrendszer. A sariát sokan valami brutális és elvetendő büntetőjognak hiszik, holott a saria egész egyszerűen az iszlám útja. A muszlim a saria szerint eszik, iszik és alszik, sőt még ahova a király is gyalog jár, oda is a saria szerint megy. Azaz a saria nem bevezethető, legfeljebb csak élhető. A hitetlenség élhető alternatívája.

Egyes muszlimok persze ezt nem így gondolják, és sariapárti csoportokat hoznak létre szerte a világban. Az egész a Sharia4UK nevű szervezettel indult. Az Islam in Europe blog most arról értesít, hogy a brit, a bengáli, az ausztrál, a pakisztáni és a belga példák után Hollandiában, Dániában és Lengyelországban is alakultak hasonló csoportok. A belga és a holland csoport mögött egy bizonyos Abu Imrán áll. Az alábbi videót ő töltötte fel egy népszerű megosztó oldalra, ami ITT tekinthető meg.

A közelmúltban Omár el-Besír szudáni elnök is a saria mellett tett hitet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése