Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 31., hétfő

A hungaristák szerint bomlasztó a Magyar Iszlám Közösség

A Jövőnk.infó nevű hungarista weblap látszólag összeveti az iszlámot és a kereszténységet, s azt elemzi, hogy miért lehetséges iszlám forradalom (ilyen utoljára 1979-ben tört ki Iránban), és miért nem a keresztény. Az írás egyik nem titkolt célja az, hogy újfent belerúgjanak Rózsa-Flores Eduárdóba, a 47 szúfi vers szerzőjébe. Többek között az fáj nekik, hogy Rózsa-Flores-t a magyar muszlimok egy része máig hősnek tekinti.

A hungaristák az európai iszlám szervezetek egy részét azzal vádolják, hogy cionista indíttatású bomlasztók. Mivel Rózsa-Flores-t hozzák fel példaként egyértelművé válik, hogy a Magyar Iszlám Közösségre gondolnak, mely hazánk legrégebbi, 1988 óta működő iszlám szervezete.

A hungarista hírportál Rózsa-Flores-t mártírhalála óta a legképtelenebb vádakkal illette, gyalázta, kétségbe vonta hazafiságát, őszinteségét, muszlim mivoltát.

Ugyanakkor 2009-es közleményükben deklarálni próbálják, hogy nem az iszlám ellen vannak (sic!), s jelzik azt is, hogy felkérték Sulok Zoltánt, a Magyarországi Muszlimok Egyháza elnökét arra, hogy ezen üzenetüket továbbítsa a muszlimok felé. Arról nem tudunk, hogy Sulok közvetítette-e a szálasisták gondolatait a hazai iszlám hívők felé, sőt arról sincs információnk, hogy valaha is kapcsolatban állt volna velük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése