Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 11., kedd

A magyar muszlimok rajonganak a Koránért - A török állami TV riportja

A TRT, a török állami televízió forgatócsoportja 2011. január 8-án forgatott riportot a Hanif Iszlám Kulturális Alapítvány által szervezett Korán-bemutatón:



3 megjegyzés:

  1. Egy apró dolog (nem is apró természetesen) dolog kimaradt a feliratozásból: a legelején nem csupán magyarokról hanem "hristiyan soydaşlarımız", azaz " keresztény rokonainkról" beszél szabad fordításban, és még ha mi, akik ezt olvassuk zömében magyar muszlimok vagyunk is, azért jól eső érzés ha a török állami televízió soydasként, azaz ugyanabból a fajból, nemzetiségből származóként definiál minket, magyarokat.

    VálaszTörlés
  2. Nekem a címe tűnt fel, elég furán hangzik, biztos jó fordítás? "A magyar muszlimok megszerették a Koránt"... nem értem, hogy egy muszlim, hogy tudja "megszeretni" a Koránt, amikor az Allah szava, tehát biztos, hogy alapból szereti.

    VálaszTörlés
  3. A legelső mondat ami a tudósításban elhangzik és ami egyben amúgy a trt honlapján is a szalagcíme az erről szóló cikknek, a következő: " keresztény (kereszténnyé lett) rokonaink a magyarok a Koránnal ismerkednek"

    VálaszTörlés