Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 29., szombat

Menekülnek a cionisták az iszlamizálódó Egyiptomból

A zsidó állam nagykövetsége felett helikopterek jelentek meg, és kimenekítették a nagykövetség dolgozóit egy katonai légibázisra, ahonnan Tel-Avivba távoztak. A gyors mentőakciót azután hajtották végre, hogy tüntetők nagy csoportja vette körül a nagykövetség épületét, és kővel dobálták azt.
Erre azután került sor, hogy az egyik cionista politikai képviselő erősebb fellépésre szólította fel az egyiptomi politikai vezetést, magyarul verje le fegyverrel a forradalmat.
Egyiptom vezetése harminc évvel ezelőtt elsőként ismerte el a zsidó államot, kötött békét vele és az egyik szövetségese lett a térségben. Az iszlám, és a politikai vezetés között az ellentétek azóta fokozatosan nőnek. Mikor a vallás alapú politika megerősödött a hatalom egyre nagyobb elnyomást gyakorolt felette. A gyújtópont a decemberi választások voltak, a most fennálló, vagy éppen megbukó hatalom és a iszlám politikai irányzat között végleg megszakadt minden békés rendezési lehetőség. A mostani fellángolások hátterében ez állhat. A kijárási tilalmak ellenére mindenki az utcán van, egyenlőre 27 halottat jelentettek és több ezer sérült van, jelentette a Vöröskereszt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése