Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 23., vasárnap

A jordán dominó

MTI


Konzultációkat indított a jordániai király a különböző politikai és társadalmi mozgalmak képviselőivel, hogy "közelebb kerüljön a nép követeléseihez" - szivárgott ki az uralkodó környezetéből vasárnap.

Az utóbbi két hét alatt több tüntetésen tiltakoztak a megdrágult élet miatt és a kormány gazdaságpolitikája ellen, követelve a kabinet lemondását. Pénteken közel négyezer ember tiltakozott Ammánban, Zarkában és Irbidben. Jövő hét péntekre az iszlamista erők újabb demonstrációkat hirdettek meg.

Hamza Manszur, az Iszlám Egység Frontja (FAI), a legnagyobb ellenzéki párt főtitkára viszont úgy látja, hogy a mély gazdasági válság és a robbanásig feszült társadalmi elégedetlenség azonnali politikai változásokat igényel. A párt alkotmánymódosítást követel a király jogköreinek szűkítésére. Azt követeli, hogy a parlamenti többség vezetője legyen a miniszterelnök, vagy a nép válassza meg a végrehajtó hatalom vezetőjét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése