Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 25., kedd

Mubarak rémuralma ellen tüntetnek az egyiptomi muszlimok

MTI


Kormányellenes tüntetők százai vonultak fel kedden Kairóban Hoszni Mubarak egyiptomi elnököt bíráló jelszavakat skandálva és a szegénység megszüntetését követelve.


A tiltakozók az egyiptomi himnuszt énekelték, miközben azt kiáltozták, hogy az egyiptomi választások nem voltak tisztességesek.

A tüntetők számát messze meghaladta a kivezényelt rohamrendőröké, mert a biztonsági erőket - a tunéziai események ösztönözte tömegmegmozdulásra számítva - fővárosszerte már előre készültségbe helyezték. Az ügyvédi kamara épületének lépcsőjénél több tucatnyian az egyiptomi zászlót lengették, és azt követelték, hogy legyen vége Mubarak államfő uralmának.

A rendőrség közölte, hogy Kairó egy másik negyedében őrizetbe vették a keddi tömegmegmozdulást támogató Muzulmán Testvériség ellenzéki szervezet 15 tagját.



Insaallah letaszíttatik trónjáról az utolsó egyiptomi fáraó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése