Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 30., vasárnap

A Muszlim Testvériség el-Baradeit támogatja

MTI


Az egyiptomi Muszlim Testvériség és más ellenzéki mozgalmak támogatják Mohammed el-Baradeit, hogy tárgyaljon Hoszni Mubarak egyiptomi elnök kormányzatával - mondta vasárnap Eszám al-Erján, az Muszlim Testvériség egyik vezetője az al-Dzsazíra hírtelevíziónak.


Az al-Arabíja hírtévé is közölte a hírt, de a forrás megnevezése nélkül. A Nobel-békedíjas Baradei, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) korábbi vezetője csütörtök éjjel tért haza Bécsből Kairóba, épp időben ahhoz, hogy másnap részt vegyen a pénteki "harag napjai" tüntetéseken Mubarak és rendszere ellen.

A Muszlim Testvériség ugyanakkor visszautasította vasárnap azokat a politikai döntéseket, amelyeket Mubarak az előző nap bejelentett: Ahmed Safík kinevezését kormányfővé és Omar Szuleimán tábornokét, a hírszerzés főnökéét a - Mubarak alatt eddig nem létező - alelnöki posztra. "Ez csak egy kísérlet a nép követeléseinek megkerülésére és forradalmának meghiúsítására" - hangzik a szervezet közleménye.

"A legnagyobb visszafogottságra" van szükség Egyiptomban - hangsúlyozta dzsiddai közleményében az Iszlám Konferencia Szervezete (OIC). Ekmeleddin Ihsanoglu főtitkár "mély aggodalmát" hangoztatta az erőszakos cselekmények miatt, "az emberéletek, a köz- és magánjavak megóvására" szólítva fel. A kommüniké szerint "örökségénél, történelménél és értékeinél fogva Egyiptom képes békés eszközökkel túljutni a jelenlegi válságon és tovább vállalni azt a szerepet, amely az arab és nemzetközi színtéren rá hárul".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése