Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 30., vasárnap

Rostoványi Zsolt hölgykoszorúval

Rostoványi Zsolt felkészül előadására
A Nő Ezer Arca Kapcsolatelemző- és Fejlesztő Központ hegyvidéki épületében kicsinek bizonyult az a közösségi tér, ahol hölgyek tucatjai, egy igazi hölgykoszorú hallgatta Rostoványi Zsoltot, a Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanárát, és doktoranduszát, Csiszár Esztellát, aki a tunéziai esküvői szokásokkal ismertette meg a hallgatóságot.

Marokkói törzsi hastánc
A családias hangulatú rendezvény nyitányaként marokkói inspirációjú törzsi hastáncot láthattunk. Jós Judit két társnőjével azt példázta, hogy a hastánc -ami szerinte minden harminc év fölötti nő számára hasznos edzés- nem csak a férfi szem számára lehet gyönyörködtető, de a női öröm forrása is. A Marokkóban hozamosabb ideig tartózkodó táncostól megtudhattuk, hogy ott a nők egymás közt lejtik e táncot, s az így számukra igazi közösségi élménnyé válik.

Rostoványi hölgykoszorúval
Rostoványi Zsolt röviden vázolta az iszlám jelentését, a muszlimok életmódját. Kifejtette, hogy az iszlám vallásban a férfi és a nő egyenlő, a különbség ember és ember között csupán a vallásosság fokában lehet. Megismerhettük azt is, hogy a muszlim nők milyen hatással vannak a mai Európára.

A központot vezető pszichoterapeuta hölggyel a végén közösen állapíthattuk meg, hogy az előadás korrekt volt. Ugyanakkor érdekes is, és a nők örülhettek mindannak a pletykatömegnek, ami a muszlimák fátylai mögül felcsillant.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése