Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 20., csütörtök

A muszlimok kiegyenesítik gerincüket: nem dialogizál tovább az al-Azhar a gyaurokkal!

A Vatikáni Rádió híre



A kairói Al Azhar Iszlám Kutatóközpont főtitkára január 20-án kibocsátott közleményében arról tájékoztatott, hogy az akadémia meghatározatlan időre (sine die) felfüggesztette a párbeszédet a Vatikánnal. A főtitkár magyarázata szerint a döntés azoknak a nyilatkozatoknak a nyomán született, amelyeket XVI. Benedek pápa tett több ízben az iszlám ellen és amelyek szerint a muzulmánok elnyomják Közel-Keleten a más vallásúakat.

P. Federico Lombardi a közleménnyel kapcsolatban kijelentette: a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa összegyűjti a szükséges információkat a helyzet pontos megértésére. A Pápai Tanács irányvonala változatlan: továbbra is nyitott a párbeszédre.

A kairói iszlám akadémia és a Vatikán közötti párbeszéd bizottsága évente kétszer ül össze és azokat a kérdéseket vizsgálja meg, amelyek az Al Azharral folytatott együttműködést érintik. Az Al Azhar a világ legnagyobb szunnita teológiai központja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése