Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 29., szombat

Újabb tüntetések Jordániában

Az atv híre


Imádkoznak a tüntetők
az ammani nagymecset előtt
Amman utcáin ellenzéki tüntetők ezrei követelik a kormány lemondását az emelkedő árak, infláció és munkanélküliség miatt. A demonstrálókat a legnagyobb jordániai ellenzéki párt, az egyiptomi Muzulmán Testvériség politikai szárnya lelkesítette.


Jordániában, a pénteki muszlim imádságot követően, a Tunéziában és Egyiptomban történt események hatására, több ezer ellenzéki muszlim aktivista vonult az utcára, a „korrupt politikusok” bíróság elé állítását követelő transzparensekkel. A „Rifai menj, az árak és a haragunk az égig ér!” szöveget skandáló tömeg Szamir Rifai miniszterelnök lemondását követelte. Hat másik városban szintén tüntetők ezrei vonultak utcára péntek délután, és szintén a kormány lemondását követelték.


Az Iszlám Akciófront, amely az egyiptomi Muzulmán Testvériség politikai szárnya és Jordánia legnagyobb ellenzéki pártja, az ammani Al-Husszeini mecset előtt összegyűlt, és a belváros utcáin imádkozó emberek soraival duzzasztotta fel a tüntetők számát. A demonstrálók „Allah nevében a kormánynak változnia kell” valamint a Muzulmán Testvériség jelszavával: „a Korán a mi alkotmányunk, a dzsihád a mi ösvényünk” kiáltásokkal vonultak az utcán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése