Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 15., szombat

Újjáépül a hindu szélsőségesek által lerombolt mecset?

Imára emelt kezek a romoknál
Indiában rendszeresen esik szélsőségesek áldozatává egy-egy imahely, illetve gyakoriak az imahelyeken történő tragédiák, mint ahogy az tegnap egy keralai hindu szentélyben is megesett.

Mint ahogy arról az indiai muszlim lapja a Two Circles is írja Január 12-én a hindu ország kormányszervei lerombolták a delhi Dzsangpura városrészben álló Noor mecsetet. A hatóságok arra hivatkoztak, hogy sok más imahelyhez hasonlóan, ez is illegálisan épült. Mire barbár tettükkel végeztek Allah ellenségei, kiderült, hogy a mecset minden tekintetben törvényesen épült, s azt a hatóságok kénytelenek lesznek újjáépíteni. A kormány ezek után nem tehet mást, mint hogy megveszi a földet a muszlimok számára és visszaállítja a szentségtörés előtti állapotokat.

Pénteken több ezren gyűltek össze az embertelenség helyére, hogy fohászukkal tiltakozzanak. Syed Ahmed Bukhari, a híres Jami Masjid vezető imámja (shahi imam) további tiltakozó utcai imádkozásokat helyezett kilátásba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése