Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 19., szombat

84 halálos áldozat Líbiában?

Az al-Dzsazíra angol nyelvű adása egy meg nem nevezett emberjogi szervezetre hivatkozva azt közölte, hogy Kaddafi fegyveres erői már 84 személyt öltek meg az országban. A fővárosban alig vannak tüntetések, mert azt szorosan ellenőrzi a hatalom. A legtöbb áldozat az ország második legnagyobb városában, Benghaziban van. Minden rendőrségi épületet felgyújtottak a felkelők a városban, akik elkaptak és meglincseltek egy szubszaharai, valószínűleg csádi, származású zsoldost, aki a líbiai kormányerők ruháját viselte. Egy nyugat-líbiai nagyvárosban lekapcsolták az áramot, hogy megakadályozzák az éjszakai tömegtüntetést. A százezer lakosú al-Beidában kormányzati helikopterekről vadásznak az utcán mozgó emberekre.

Mindemellett a TV-csatorna úgy tudja, hogy mind Líbiában, mind Bahreinben brit muníciót és könnygázt használnak a rendőrök és a katonák.

Az interneten sok véres felvétel kering, mi egy békésebbet közlünk:

2 megjegyzés:

  1. Crusader irta...

    amikor a Lockerbie-i merényletet libiaiak elkövették,ugyanez a tömeg ünnepelte azt és a 270 halottat.a sors fintora...

    VálaszTörlés
  2. Crusader, tudtommal a lockerbie-i merényletet nem ünnepelték Líbiában. Sőt, hosszú ideig még tagadták is közük lenne hozzá. A nyugati világ -bűnös módon- pedig épp akkor enyhült meg Kaddafi rendszere iránt, mikor az bevallotta érintettségét. Azaz a Nyugat legitimálta ezt az arab diktátort is! Ahogy Kaddafi lelkiismerete nem lehet tiszta, úgy a Nyugaté sem az eheti események kapcsán!

    VálaszTörlés