Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 19., szombat

Tüntetés készül Marokkóban is


Hatalmas tüntetésre készül egy betiltott marokkói ellenzéki csoport február 20-án. Az Igazság és Jótékonyság  (Pontosabban Igazságosság és Fejlődés Pártja حزب العدالة والتنمية - szerk.) nevű szervezet átfogó változásokat követel a Marokkói Királyságban.
A marokkói nép méltóságát visszaállítását, új, demokratikus, alkotmányos reformokat, és a parlament feloszlatását szeretné a csaknem kétszázezer támogatóval rendelkező Igazság és Jótékonyság mozgalom. A szervezet vasárnap, február 20-án tüntetést rendez Marokkóban. A párt ugyan hivatalosan nem működhet, a hatóságok mégis megtűrik a létezést. A mozgalom a jól bevált internetes közösségi oldalakon hirdeti az eseményt és egy kampány filmet is készítettek, amit felraktak az internetre. A mozgalom tagjai főleg fiatal, pályakezdő, egyetemi diplomával, rendelkezők, akik az ország szegényebb, elhagyatottabb vidékeiről származnak. Állításuk szerint a Marokkóban  elhatalmasodott a korrupció, magas a munkanélküliség és sok a szegény. A politikai élet pedig zárt, egyeduralom van az országban. Valódi alkotmányos-monarchiát szeretnének az országban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése