Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. január 17., hétfő

Sertéshús a halal termékekben?

Herta: a Nestlé disznót etet
 a muszlimokkal
A francia Débat Halal nevű muszlim weblap arról számol be, hogy több halalnak, azaz iszlám vágásból származónak mondott húskészítményben találtak sertés eredetű DNS-t az élelmiszerbiztonsági vizsgálatok során. Közismert, hogy a disznóhús és származékai tiltottak a muszlimok számára. A lap azt is írja, hogy a rostán ugyanúgy megbukott a Herta, a Nestlé halal termékcsoportja, mint több muszlim gyártó évek óta forgalmazott és népszerű készítménye is.

A Débat Halal azt sürgeti, hogy a halal tanúsítványokat kiállító mecset (Évry mecset) valóban kövesse nyomon a gyártási folyamatokat.

A Nestlé-t leleplező elemzés
Könnyen előfordulhat, hogy a Magyarországon vágott és forgalmazott, halalnak mondott, termékek is valójában kétségesek, mert itthon sem biztosított a folytonos kontroll.

Európában egyre több iszlámkritikus vagy állatvédő nem-muszlim is egyre hangosabban követeli a halal minősítések kötelező feltüntetését a húsokon. Ez valójában egybeesik a muszlimok érdekével is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése