Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 4., péntek

A cionisták tovább sanyargatják a palesztinai muszlimokat

MTI


A Távoli mecset, az al-Aksza
A cionista rendőrség korlátozta a belépést Jeruzsálemben a Mecsetek terére, mivel attól tart, hogy a muzulmánok pénteki délutáni nagyimáját követően az egyiptomi felkeléssel rokonszenvező megmozdulás indulhat ki onnan - közölte a rendőrség szóvivője.


Miki Rózenfeld bejelentette, hogy nem engedik be a térre az 50 évnél fiatalabb, izraeli személyi igazolvánnyal rendelkező férfiakat.


A rendelkezés az izraeli arabokra, valamint az 1967 júniusát követően az Izrael által annektált Kelet-Jeruzsálemben élő palesztinokra vonatkozik.


A rendőrség ugyancsak megtiltotta a belépést a Mecsetek terére a megszállt Ciszjordániában élő minden palesztin férfinak és nőnek, korra való tekintet nélkül, még akkor is, ha rendelkeznek Izraelbe való belépésre feljogosító engedéllyel.


A szóvivő elmondta azt is, hogy Jeruzsálem óvárosában megerősítették a rendőrségi készültséget. A Mecsetek tere a muzulmánok harmadik legszentebb helye Mekka és Medina után.


Itt található az al-Aksza-mecset és a Szikladóm, ahonnan Mohamed próféta a hagyomány szerint a mennybe szállt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése