Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 15., kedd

Őrizetbe vettek két röplapot osztó tádzsik nőt

MTI

A tádzsik rendőrség bejelentette kedden, hogy a fővárosban, Dusanbéban őrizetbe vettek két, hidzsábot (iszlám fejkendőt) viselő nőt, akik előző éjjel szórólapok százait ragasztották ki, mozgósításra szólítva fel a hatalom ellen a tunéziai és egyiptomi példa nyomán.
"Két, 32 és 38 éves nőt vettünk őrizetbe szélsőséges cselekedetekre való nyilvános felhívás miatt" - közölte a belügyminisztérium szóvivője. A házfalakra ragasztgattak a főváros egyik nyugati negyedében, s a rendőrök mintegy kétszáz szórólapot vettek el tőlük - tette hozzá.
Az Afganisztánnal határos, igen szegény közép-ázsiai ország, volt szovjetköztársaság az utóbbi hónapokban szaporította a kampányokat és eljárásokat a feltételezett iszlamisták ellen. A kilencvenes években polgárháború dúlt Emomali Rahmon elnök hívei és iszlamista harcosok között, idén már egy sor, iszlamistáknak tulajdonított merénylet történt, és a hatóságok szerint afgán tálibok betöréseivel szemben is fel kell venni a harcot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése