Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 14., hétfő

Radikális imám védi Assange-t

MTI

Védelmébe vette a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját, Julian Assange-t egy Washington által körözött radikális hitszónok hétfőn egy hangfelvételen.

Anvar al-Aluaki imám az egyik iszlám internetes oldalra felkerült üzenetében Assange-on kívül egy nemrég bebörtönzött, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez közel álló jemeni újságíró érdekében is felszólalt, és azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy minden ellene felszólaló hangot hallgatásra kényszerít.

Az amerikai születésű jemeni imám szerint Adballah Sáa jemeni újságírót azért ítélték el, mert "felfedte az amerikaiak Jemenben elkövetett bűneit, Abján és Sabva tartományok bombázását, és ő volt ez első, aki elítélte a jemeni és az amerikai kormánynak a jemeniek ellen szőtt összeesküvését." Az imám felszólította a külföldi és a jemeni újságírókat, illetve Sáa törzsének tagjait, hogy segítsenek a férfinak.

Aulaki feltehetőleg Dél-Jemenben rejtőzködik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése