Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. március 9., szerda

Megbélyegzés ellen tiltakoztak a muszlimok

New Yorkban, múlt vasárnap mintegy 300 ember tiltakozott az iszlám radikalizmusról tartandó kongresszusi meghallgatások ellen, amely szerintük megbélyegzi a muzulmán vallásúkat és potenciális terroristaként kezeli őket.  
A meghallgatásokat végző Belbiztonsági Bizottság elnöke, a republikánus Peter King vasárnapi nyilatkozatában nem találta kielégítőnek a muszlim közösség és a rendvédelmi szervek közötti együttműködést a terrortámadások megakadályozása terén. Obama elnök helyettes nemzetbiztonsági tanácsadója, Denis McDonough vasárnap egy washingtoni mecsetbe látogatott a kedélyek megnyugtatása végett. McDonough főként muszlim, zsidó és keresztény vallású hallgatóság előtt tartott beszédében kijelentette, valamennyien egy nemzet részei, a közösség pedig eredményesen segítette a hatóságokat a terrorcselekmények leleplezésében - számolt be a Time magazin.
A felmérések alátámasztják a tiltakozók aggodalmait. A lap által tavaly augusztusban végzett közvélemény kutatás szerint a muzulmán vallásúakról alakult ki a legkedvezőtlenebb kép az Egyesült Államokban más vallásokkal (katolikus, mormon, protestáns, zsidó) történő összehasonlításban, így a sor végére kényszerültek a mormonokat követően. Arra kérdésre pedig, hogy a muszlim vallásúak esetében nagyobb-e a valószínűsége a hitetlenek elleni erőszakra buzdításnak, a válaszadók 46 százaléka úgy vélte, hogy nagyobb, míg 6 százalékuk kisebbnek, 39 százalékuk pedig más vallásokkal azonosnak vélte ennek lehetséges előfordulását.      

1 megjegyzés:

  1. ezekről a mucslimokról csak a rosszat hallani. rosszak voltak, rosszak most. meddig maradnak?

    VálaszTörlés