Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. március 6., vasárnap

A vallási kvóták ellen tiltakoztak Libanonban

MTI

Mintegy nyolcezer ember tiltakozott Bejrútban vasárnap a politikai rendszer és a vallás összefonódása ellen. A tüntetők a tunéziai és az egyiptomi elnök uralmát megdöntő felkelők jelszavait kiabálták.

A libanoni alkotmány rögzíti, hogy a hatalmat az eltérő vallások mentén kell megosztani. A rendszer bírálói azonban úgy vélik, hogy a kényes politikai-egyházi egyensúly akadályozza az ország fejlődését, táplálja a korrupciót, és megerősíti pozícióikban a különféle keresztény és muszlim vallási csoportok vezetőit.
"Kenyér, tudás szabadság. És 'nem' a politikai szektarianizmusra" - állt az egyik transzparensen. "A nép meg akarja dönteni a rendszert" - kiabálták a tüntetők, visszhangozva a régióban az elmúlt hetekben megszokott tömegdemonstrációk jelszavait.

A tüntetést az ország villamosenergia-ipari minisztériuma előtt tartották, mert a tárcát a szakszerűtlenség jelképeként és a korrupció melegágyaként tartják nyilván. A minisztérium képtelen gondoskodni a 24 órás energiaszolgáltatásról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése