Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. március 22., hétfő

Burkatilalom néhány lopás miatt

Banglades legnagyobb állami fenntartású kórházában megtiltották a személyzet tagjainak, hogy az egész arcot eltakaró burkát viseljenek – közölte hétfőn a dakkai Bangabandhu egyetemi kórház. Az intézkedés legfőbb oka, hogy az elmúlt időszakban megszaporodtak a lopások az intézményben.

Abdul Majid Bhuiyan, a kórház egyik vezetője szerint elsősorban mobiltelefonoknak és pénztárcáknak kelt lába a kórtermekből, ezért a női ápolószemélyzetet arra utasították, hogy munkaidőben viseljenek uniformist, amely szabadon hagyja az arcukat és hajukat. A kórház szerint ráadásul a személyzet egyes, fátylat viselő tagjai olykor titokban „helyetteseket” küldenek maguk helyett munkába, a képzetlen álápolók pedig veszélyeztetik a betegek egészségét.

A kórházi vezető szerint egyébként az orvosok is panaszkodtak már a burka miatt. Szerintük ugyanis veszélyes, hogy egyes női dolgozók nem vesznek steril egyenruhát, miután beértek munkahelyükre, hanem azokban az egész testet elfedő leplekben ápolják a betegeket, amelyekben korábban a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön utaztak.

Banglades a világ negyedik legnépesebb muzulmán közösségének otthona. Bár az országban az iszlám az államvallás, a nőknek mégis csak kis hányada viseli az egész testet és arcot eltakaró burkát.

Független Hírügynökség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése