Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. március 19., péntek

Vízmosásba dobták a holttesteket

MTI

Tizenhárom évi börtönre ítéltek Szarajevóban egy volt boszniai szerb rendőrt, mert részt vett 200 civil kivégzésében. A muzulmán és horvát áldozatokat a boszniai háború idején az északnyugat-boszniai Prijedor fogolytáborából hurcolták Koricanske Stijenébe, ahol 1992 augusztusában agyonlőtték őket, majd a holttesteket egy vízmosásba dobták.

A 40 éves Ljubisa Ceticet, aki a történtek idején egy különleges boszniai szerb egység tagja volt, a bíróság háborús bűnök elkövetésében találta vétkesnek. "A büntetés enyhének tűnhet, de a bírák elégedettek" - közölte Minka Kreho bírónő, hangsúlyozva, hogy a vádlott beismerő vallomást tett, és tanúskodott más vádlottak ellen. Ezért Cetic ügyét az egység öt másik tagjának ügyétől külön tárgyalták. Két másik boszniai szerbet, Damir Ivankovicot és Goran Djuricot 2009-ben 14, illetve 8 évi börtönre ítélték a Koricanske Stijene-i mészárlásban való részvétel miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése