Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 24., szombat

Az iszlamofóbok csak jobboldali populisták?

Ez a véleménye egy magát szabad, független információs forrásnak, illetve emberjogi és kisebbségjogi figyelõnek nevező oldalnak, a Hunsornak.

Európa radikális pártjairól értekező cikkükból való a következő részlet, ami az osztrák Die Presse helyzetelemzéséből merít:

A szélsõjobboldali pártok "klasszikus példáiként" említi a Brit Nemzeti Pártot (BNP), a Német Nemzeti-demokrata Pártot (NPD) és a Jobbikot. A BNP-nek nem sokkal ezelõttig csak fehérek lehettek tagjai, a Jobbik "romák és zsidók ellen uszít, és nyíltan fellép Nagy-Magyarország mellett".

A jobboldali populista pártok tipikus példájaként említi a Die Presse a Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök pártjával szövetséges Lega Nordot. A Lega Nord kikel a bevándorlók és a muszlimok ellen, de nincs érintkezési pontja a fasiszta eszmékkel. Geert Wilders holland Szabadságpártja (PvV) szintén a jobboldali populisták "kedvenc ellenségképébõl" húz hasznot, a muzulmán bevándorlókból, és nincs köze a fasizmushoz.

Busralilmuhminin kommentár:

Ezek szerint az, aki "kikel a muszlimok ellen" vagy épp hasznot húz a velük szembeni ellenérzésekből, az még véletlenül sem fasiszta, az viszont, aki kikel a zsidók és a romák ellen, illetve hasznot húz a zsidó- és romaellenességből, az fasiszta. Tessék mondani, akkor most a muszlim alacsonyabb rendű? Vagy a muszlimok ellen kikelni szalonképes egy demokráciában?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése