Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 18., vasárnap

Égig érő arab óracsoda! - a Big Ben csak jelenthet neki


Egy Szaúd-Arábiában épülő szállodakomplexum lesz a világ második legmagasabb épülete, amelynek csúcsán a londoni Big Bennél hatszor nagyobb órát helyeznek el. A Mekkai Királyi Óratorony betonszerkezete 662 méter magasba nyúlik majd, erre kerül egy 155 méteres fémcsúcs.


Mekkában épül a világ legmagasabb órája.

A torony így mindössze 11 méterrel lesz alacsonyabb, mint a dubaji Burdzs Kalifa, amelyet a maga 828 méterével a világ legmagasabb épületének tartanak. A mekkai toronynak ugyanakkor még a betonrésze is magasabb lesz a Taipei 101 toronyháznál, amely jelenleg 508 méterrel a világ második legmagasabb épülete.

A hotel első részét már júniusban megnyitják, míg az óratorony július végétől működik majd. A világ legnagyobb órája német gyártmány, és a torony mind a négy oldalán láthatóak lesznek 45 méter széles és 43 méter magas számlapjai. Sőt, sötétedés után még 17 kilométeres távolságból is látszik majd, nappal pedig 11-12 kilométerről.

A hárommilliárd dollárból épülő héttornyú szállodában, amely az Abradzs al-Bajt Towers nevet kapta, háromezer szoba és lakosztály kap helyet. Többségük a Nagy Mecsetre néz majd, amerre a muzulmánok fordulnak napi imádságuk alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése