Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 25., vasárnap

Iszlamofób üzenet egy virginiai autón


Rasszista üzenetet dekódolt a virginiai rendszámellenőrző bizottság. A 20 fős testület, mely az egyéni rendszámtáblák felülvizsgálatával foglalkozik, megállapította, a „CV1488” karaktersor nem olyan ártatlan, mint amilyennek elsőre látszik. A rendszámot hordozó furgon fotója az internetet bejárva jutott el az Amerikai–Iszlám Kapcsolatok Tanácsához, a muszlim jogvédő szerv pedig megkereste az állami rendszámbizottságot és panaszt tett.

A bizottság hamarosan megfejtette az üzenetet: a CV azt jelenti, confederate veteran, azaz a konföderáció veteránja, a 88 a „Heil Hitler!” kódja (az angol ábécében ugyanis a H a nyolcadik betű). A 14-gyel már nehezebb dolga volt a testületnek, de végül sikerült rájönni, hogy a bebörtönzött fehérhatalom-hívő, David Lane mottójára utal: „Biztosítanunk kell fajunk fennmaradását és a fehér gyermekek jövőjét” – angolul ugyanis ez a mondat 14 szavas.



A leginkább árulkodó jel ugyanakkor maga az autó volt. A jármű hátsó részét ugyanis szinte teljesen beborítja egy kép, mely a World Trade Center pusztulását ábrázolja, mellette pedig ezek a szavak: „Mindent, amit az iszlámról tudnom kell, megtanultam szeptember tizenegyedikén”. A bizottság végül egyhangú döntést követően kicseréltette a rendszámot és elnézést kért a hibáért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése