Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 26., hétfő

Muszlim gazdasági konferenciát szervez Obama

MTI

Barack Obama amerikai elnök gazdasági területen is nyit a muszlim világ felé: a Fehér Ház hétfőn és kedden gazdasági konferenciát rendez az Egyesült Államok és a muszlim világ közötti üzleti-kereskedelmi kapcsolatok serkentésére.

A kétnapos értekezletre 5 kontinens 50, többségében muszlim többségű országából több mint 250 üzletembert hívtak meg Washingtonba. A CNN tudósítása szerint Obama tavaly júniusi egyiptomi látogatásakor kairói beszédében politikai nyitást hajtott végre a muszlim világ felé, a mostani konferenciát az ezt kiegészítő gazdasági nyitás jegyében tartják meg. Ben Rhodes helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó azt mondta újságíróknak: a vállalkozás - amely Amerika alapértékei közé tartozik - nagy lehetőségeket nyithat meg a világ népei előtt.

A konferencián fiatal vállalkozók találkoznak és egyeztetnek kormányzati tisztviselőkkel, bankárokkal és egyéb szakértőkkel. A témák között szerepel az üzletasszonyok működésének segítése, illetve az új vállalkozásokat segítő légkör megteremtése. A tanácskozáson - amelyre izraeli befektetőket is meghívtak - Obamán kívül részt vesz mások mellett Hillary Clinton külügy- és Gary Locke kereskedelmi miniszter is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése