Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 28., szerda

Kukkants be egy ortodox muzulmán szexshopba velünk!

A Neon cikke

Nos, viszonylag szegényes információink vannak arra vonatkozólag, hogy vajon léteznek-e szexboltok keresztények, zsidók, buddhisták vagy éppen hinduk részére - az azonban biztos, hogy muszlim szexshop már van, méghozzá Amszterdam szívében! Illetve hát… ööööö, nem is közönséges szexboltról van szó, hanem inkább „diszkrét házassági segédeszközök tárházáról”, ahogyan a bolt tulajdonosa, a 29 éves holland-marokkói ortodox muzulmán Abdelaziz Aouragh fogalmaz.

Csak semmi szeméremsértő fotó: ez a vágyfokozó gél igen népszerű a shopban...

A piroslámpás negyedéről méltán híres, liberális légkörű Amszterdamotválasztotta üzlete központjául a férfi, ám megrendelői a világhálón keresztül főként a Távol-Keletről jutnak el hozzá. Az El Asira a világ első „halal”, vagyis iszlám törvények szerint legális szexboltja, egyenesen egy szaudi sejk áldásával. A boltban csupán olyan technológiákkal előállított készítmények kaphatóak, amelyek megfelelnek az ortodox vallás szigorú előírásainak, azonkívül „szellemiségükben is összecsengenek Mohammed elveivel” (ezen a ponton muszáj felidéznem az orientalisztika tanszéken folytatott tanulmányaim egyik kulcsmondatát: „a próféta nem volt kéjes természetű ember, bár tizenegy felesége volt”… oké, az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy abban az időben főként szent háborúban elhunyt katonák özvegyeit és gyermeklányait vették feleségül a tehetős férfiak, mivel a nő képtelen volt egyedül megélni az adott társadalmi kontextusban).

No és vajon mitől lesz muszlim egy szexbolt? Az üzletben nem találhatóak izzadtan szeretkező férfiakat és nőket ábrázoló képek, nem kap teret az önkielégítés és a házasságon kívüli szex, nem is beszélve a mainstream szexboltokban óriási teret hódító bizarr perverziókról és fétisekről és a hozzájuk kapcsolódó szuperbeteg szexjátékokról. Emellett az alapanyagok is „tiszták”: egyik termék sem tartalmaz állati zsiradékot, továbbá elemmel működő készülékek sem kaphatóak. A tulajdonos köti az ebet a karóhoz, hogy csapatuk arra is ügyel, kizárólag környezetbarát technológiákkal készülő, öko-barát játékszerek kerüljenek a polcokra - hiszen Allah követői számára az is fontos, hogy ne sérüljön a föld, amelyen élünk (ez a trend egyébként - szerencsére - vallástól függetlenül egyre több szexiparban utazó mogul számára fontos, a Coco de Mer például ánuszcsokit és szopóálarcot készít természetbarát anyagokból, taps, taps).

Ez csak sztereotípia, mindenki élvezi a szexet!

Cucc a pasiknak... vajon mi lehet ez?

„A legfontosabb számunkra az, hogy megváltoztassuk azt a kártékony sztereotípiát, ami az emberekben a muszlim nőkkel kapcsolatban él. Nem, valójában nem szemzugig lefátyolozott, elnyomott, visszahúzódó, csendes nőkről van szó, akik kivágott csiklóval főznek a konyhában, hanem öntudatos, szerelmes és hűséges asszonyokról, akik ismerik és szeretik saját testüket, és felszabadultan szerelmeskednek férjükkel” - mondta Abdelaziz Aouragh az El Asira céljáról. (Egyébként tény, hogy maga a vallás nem buzdít senkit a nők elnyomására, mi több, a Korán olvasatában muzulmán asszonyok voltak az első nők, akik önálló tulajdonnal rendelkezhettek a középkor hajnalán, jóval azelőtt, hogy a zsidó és keresztény nőtársak rendelkezhettek örökségük és hozományuk felett. Így aztán Abdelaziz-nak igaza van, nem minden egyezik a valósággal, amit az elfátyolozott fehérnépről hiszünk mi itt Európában.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése