Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 14., szerda

Megemlékeznek Rózsa Floresról




Emléknap lesz Rózsa Flores Eduardo meggyilkolásának egyéves évfordulóján. A Magyar Iszlám Közösség a megölt Rózsa Flores Eduardóra emlékezik április 16-án.
A Magyar Iszlám Közösség pénteken közösségi imát tart, majd Kozmai utcai temető iszlám sírparcellájában kopjafát állítunk fel.

Szerdai közleményük szerint folyatatják a küzdelmet Rózsa Flores Eduardo és társai rehabilitációjáért.

A közösség továbbá közölte azt is, hogy folytatatja a megkezdett börtönmissziókat és a határon túli magyarok támogatását.

A bolíviai hatóságok tavaly áprilisban jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai meg akarták ölni Evo Morales elnököt.

A kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése