Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 14., szerda

Iszlám a modern világban

A Konferenciakalauz ajánlója


Előadó:

Prof. Dr. J. Nagy László, tanszékvezető egyetemi tanár, SZTE BTK

J. Nagy László Jászárokszálláson született 1945-ben, nős, két gyermeke van. 1968-ban szerzett történelem-francia szakos középiskolai tanári diplomát Szegeden, a József Attila Tudományegyetemen.

Mára sokunk számára jelent a szerda este állandó programot: találkozást a tudomány jeles képviselőivel. Amikor a Szabadegyetem – Szeged előadássorozatát útnak indítottuk, olyan fórumot kívántunk létrehozni, amely hű képet ad a Szegedi Tudományegyetemen folyó kutatómunkáról, és értékes iránymutatást kínál a tudomány iránt érdeklődőknek. Büszke vagyok rá, hogy egyetemünk polgáraiban él az igény, hogy választott tudományterületükön kívül más diszciplínák eredményeivel is megismerkedjenek, ahogy büszke vagyok arra is, hogy a Dél-Alföld polgárai szívesen kísérik figyelemmel a Szegedi Tudományegyetem sikereit.

Az ötödik szemeszter indulása alkalmából újra a képzeletbeli iskolapadba invitálom Önöket! Zeneszeretőket, az orvostudomány és a természettudományok rajongóit, a kultúra szerelmeseit; mindazokat, akik szerint a világ megismerése izgalmas és örömteli. Csatlakozzanak hozzánk hétről hétre, várjuk Önöket szerdánként a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Konferenciatermében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése