Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 18., vasárnap

Rózsa-Flores Eduárdó sírjai

Rózsa-Flores Eduárdónak két sírja van. Mint többeknek is az iszlám történelmében. Gondoljunk csak Zajnab bint Alira (Allah legyen vele elégedett), Mohamed próféta (béke legyen vele) unokájára vagy épp Nagy Szulejmán szultánra!

A Magyar Nemzet tudósít a bolíviai sírról (egy hosszabb cikk részeként):

Nincsenek virágok Rózsa-Flores sírján



Az El Deber (bolívia ellenzéki lap - szerk.) tudósítója elment Rózsa-Flores sírjához. Az ott készült fénykép tanúsága szerint ritkán látogatják, mert nincsenek virágok a síron. A lap nem tudott beszélni egyetlen olyan személlyel sem, aki ismerte volna az elhunytat, amikor még horvátországi gerilla volt, és ezúttal még Szilvia, testvérhúga is elzárkózott a nyilatkozat elől. A meggyőződéses kommunista, többek között a kilencvenes években előbb belépett a katolikus Opus Deibe, végül felvette az iszlámot, és szenvedélyesen kiállt a palesztin ügy mellett. A lap szerint a költő, újságíró tiszteletben álló személy volt Budapesten.



Április 16-án emléknapot tartottak az egy éve meggyilkolt Rózsa-Flores Eduardo tiszteletére a Róbert Károly körúti, a mai naptól Rózsa-Flores muszlim neve után Isa Omarra átnevezett mecsetben. Az imaházban a Magyar Iszlám Közösség elnöke, Bolek Zoltán imájában megemlékezett a szervezet egykori alelnökéről, valamint a vele együtt kivégzett Magyarosi Árpádról és Michael Martin Dwyerről is. A rendezvényen jelen volt Eduardo menyasszonya és Tóásó Előd testvére is.

Az ima után a közösség tagjai, valamint a megjelentek közül hozzávetőlegesen egy tucatnyian átvonultak a Kozma utcai temető muszlim parcellájához, ahol felavatták a Rózsa-Flores emlékére szánt kopjafát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése